Nedturen

Etter fantastiske mestringer, er det ikke lett å komme ned på jorda med en gang. Men turen ned startet dagen etter. Vi gikk en litt forandret rute nedover siden vi måtte plukke opp de som hadde fallt av underveis. Det var fine dager på tur ned også. Det er en like viktig del av turen og målet, å komme seg hjem.

Vi brukte fire dager ned. Det er enklere å gå, vi trengte ikke å aklimatisere og man føler seg sterkere med en gang siden man har vært i høyder som setter store begrensinger på kroppen.

Tilbake i Tengboche var det flere som begynnte å få matlysten tilbake. Vi hadde fått beskjed om å passe oss for kjøttretter høyt oppe på fjellet fordi det er vanskelig å få fersk mat. Men i Tengboche skulle det være trygt med kjøtt. Vi gikk på et Bakeri/resturant så vi kunne få både middag og dessert. De fleste guttene bestillte seg cheeseburger som de hadde fantasert om i dagesvis. Dette er ikke noe folk fra Nepal selv spiser, som så mye annet av den vestlige maten de lager. Når maten kom på bordet var det flere som synes det smakte ulikt burger. Til ene fyren kikket inn i burgeren og fant ut at det ikke var kjøtt. De som lagde cheeseburger trodde at det var en burger av ost! Så det ble en stor klump ost til middag. Gutta var kjempe skuffet. Vi bestemte oss for heller å ta en øl. Everest beer. Den var god. Men det hold med en for det gikk rett til hodet! Allikevel en fin feiring av en storslått tur.

Vi gikk videre forbi Namche og ned til Lukla. Her var det bakeri overalt og til og med en starbucks. Her var det mye liv og en samling av folk som hadde vært både høyt og lavt! På flyplassen var det «kø-lapp» om hvem som skulle ta fly når.

Vi kom oss ned til Kathmandu etter en turbolent flytur og tilbake til hotellet. Siste kvelden med gruppa gikk selvfølgelig til Room-Doodle hvor vi satte igjen vårt fotspor ;)

Jeg hadde et par dager i Kathmandu før jeg reiste hjem. Det er en helt fantastisk og kaotisk hovedstad!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

Ka du si?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s