Svalbard expidition

April 2011 la jeg og den fantastiske klassen min fra Fjell og Bre på Lofoten folkehøgskole ut på en helt fantastisk tur til Svalbard.

Vi hadde trent og forberedt oss gjennom hele skoleåret med korte og lange turer. Ruta hadde vi selv laget og alt fra hviledager til toppturer lå klart i planen.

Vi startet med buss fra Lofoten til Tromsø hvor vi overnattet og pakket om i pulker og sekker. Videre tok vi fly til Longyearbyen. Det går ikke ann å forklare den følelsen jeg satt med da vi fløy over Svalbard på en klar vintermorgen og sola skinte over isbreene og fjelltoppene så langt øyet kunne se.

Etter et stort innkjøp av rasjoner var vi klare. Vi startet på ski inn Adventsdalen første dag. Hele klassen var delt inn i teltlag på 3 eller 4 personer, og hvert lag hadde en hund. Vi hadde dradd mye pulk på andre vinterturer, men det å få drahjelp av en hund er nesten som å halvere lasten.

(Mitt lag hadde den sterkeste hunden, Andre)

Vi overnattet i telt fra Hilleberg. Hver gang vi satt ny camp måtte vi grave kuldegrop, vindmur og toalett. Oppgavene rullerte og alle hjalp til.

Hver etappe var mellom10- 25 km per dag. Det høres ikke så mye ut, men med ompakking, drikkepauser og påfyll av energi, avkledning/påkledning og lunch i en gruppe på 16 stk tar det tid å komme seg i gang. Det skal også sies at noen dager gikk det bratt oppover. Flere ganger måtte vi av med skiene for å heise pulker opp skrenter eller heise dem ned der det ble for bratt til å renne ned.

Vi var stort sett heldig med været på turen. Temperaturen lå mellom +5 til ca -10. Ruta gikk derfor stort sett etter planen bortsett fra en gråværsdag da vi bestemte oss for å fremskyve hviledagen.

Jeg legger ut ruta med kart og turdagbok etterhvert.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Usortert. Bokmerk permalenken.

Ka du si?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s