Handler på Finnmarksløpet

Den 10. mars 2012 i Alta sto titalls av hundespann klare for å begi seg ut på eventyret Finnmarksløpet. To av teamene som deltok på 100 mila var fra Tromsø Villmarkssenter. Jeg var med som handler.

Solskinn over hele byen og uuuling kunne høres i alle byens gater. Følelsen jeg hadde av spenning i kroppen kjennes fortsatt når jeg tenker på det, men det kan ikke sammenlignes med det hundene og kjørerne må ha følt. Mye venting og forbereding. Og mer venting. Man ser seg rundt for å få med seg hva de andre hundekjørerne gjør. Hundespann etter hundespann blir ført frem til start. Endelig er det vår tur. Vi står klar, hundene er ivrige. Plutselig.. GO! Det er nå det begynner.

Starten på 100 mila er «showstart» hvor man har med en av sponsorene i sleden frem til første checkpoint. På hvert checkpoint står handlerteamene klar for å trå til med hva enn de kan gjøre for at løpet skal bli bedre og enklere for både hunder og kjørene. Vi var et stort team. En campingbil og en stor truck med hundehenger dermed to såfører, to handlere og en som organiserte og lagde mat. Fra checkpoint til checkpoint.

Man står alltid klar med det som er av vanlige nødvendigheter, potesalve, pledd, dekken, varm drikke og medisiner. Heldigvis var det ingen skader i våre lag, men noen sliten hunder måtte ut etterhvert og de trenger mye omsorg, mat og pleie. Deet er egentlig bare en koselig jobb. Det er forsåvidt hele løpet. Så mye spenning, konkurranse og interessante mennesker overalt. Det eneste som er mangelvare er søvn..

På grunn av at lagene fra Villmarkssenteret ikke deltok på Finnmarksløpet 2011 ble dette en slags gjennomkjøring. Unge og uerfarne hunder trenger å oppleve et langt løp på kroppen før de forstår hva de er med på. Det endte desverre med at begge lagene brøt, sammen med 50% av de andre deltakerne. Men vi fikk en opplevelse for livet og ble med på folkefesten når førstemann (eller dame da..) kom i mål!

Grunnen til at så mange team måtte bryte var mye vær og vind. Dårlige snø/løypeforhold etter det jeg har hørt og hundene slet seg ut for tidlig på grunn av det. Jeg tror flere av kjørerne fikk blod på tann og gir det lille ekstra som skal til med både trening og forbereding til neste års løp, så da er det bare å glede seg :)

Her er bildene fra konkurransen.

Image

Tromsø: matpakke for hundene.. Vi er klare nå!

Image

Alta: Handlervesten på, sola skinner, startstreken venter!

Image

Tore Albrigtsen kjører for Villmarkssenteret. Siste mann ut.

Image

Happy huskies :)

Image

Slitne handlere.. Dagens «frokost» var husmannsmiddag, kaffe og snus, mmmm..!

Image

Image

Image

Image

Årets vinner: Inger Mari Håland

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Usortert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Ka du si?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s