På langtur med hundespann

På slutten av vintersesongen drar Villmarkssenteret ut med turister på lengere turer. Alle som er med får kjøre sitt eget hundespann. Her får man virkelig oppleve hva det vil si å ha sitt eget team. Man seler på og av hundene selv, setter sleden klar hver dag, mater hundene og sover i telt.

På en av turene var jeg med som guide. Jeg hadde et team med seks hunder og jobben min var å hjelpe til hvis noen får problemer, se at alle klarer å ordne med hundene og seg selv (ikke alle har erfaring med vintercamping i telt.. eller primus) Men alle klarte seg utrolig fint og køringen ble merkbart bedre for hver dag. Det ble altså en nyyyte tur! Og jeg kan nå kalle meg selv en proffesjonell uteligger, jouppi!!

Turen startet denne gangen i Signaldalen i Troms. Vi fulgte stort sett scooter spor, dette var nært påske så stiene var fine. Opp Signaldalen dro vi videre mot Rostajavri. Hele veien hadde vi stort sett solskinn og lite problemer. Hundene var glade for å få oppleve noe nytt de også, og det var de så klart ikke alene om ;) VIdere fra Rostajavri tok vi retning Kirruna hvor vi endte turen. Alt i alt fem dager på tur i gooo’ vær! Dettte er livet, og det er opplevelser som dette som gir mening. Bare se selv da:

Image

Torkil, også en av guidene på denne turen. Min teltkompis (stakkars) som lagde badstu og god mat i teltet hver kveld! Takk for turen :)

Image

Glade folk over alt

Image

Image

Image

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Usortert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til På langtur med hundespann

  1. Tork sier:

    Håhå, for en tur :) Ses i Tromsø

Ka du si?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s